ukenru
unikalniy-lift-sakuri-i-diplomatiya-posol-ssha-priyikhala-zakarpattya

Унікальний ліфт, сакури і дипломатія: посол США приїхала на Закарпаття

 • 10719 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 23 квітня. УНН. Сьогодні в Ужгороді з робочим візитом перебуває Посол США в Україні Марі Йованович, яка приїхала з′ясувати економічну та суспільно-політичну ситуацію на Закарпатті. Про це УНН повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Сьогодні Йованович зустрілася із головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове поповнення квітучого Ужгорода: у місті розцвіло Іудине дерево

“Ми підтримуємо Україну в її Євроатлантичних устремліннях і уважно слідкуємо за ситуацією в крайній західній області України”, — заявила на зустрічі керівник дипломатичної місії США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ужгороді масово квітнуть 100-річні сакури

Натомість, Москаль розповів Послу про особливості області, яка має дуже цікаву історію й межує з чотирма країнами Євросоюзу, а також про пов’язані з цим міжнаціональні, міграційні процеси, заробітчанство тощо. Сторони торкнулися також таких актуальних тем, як децентралізація, застосування нового освітянського закону на Закарпатті та спроби російських спецслужб дестабілізувати ситуацію на міжетнічному ґрунті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ужгороді розквітли дикі лимони

Після офіційної частини Москаль провів для Йованович коротку екскурсію по будівлі облдержадміністрації, в ході якої розповів історію зведення будівлі, покатав Посла на унікальному ліфті-патерностері, а потім показав квітучі ужгородські сакури і писанкові дерева, встановлені на площі Народній.

Українські Національні Новини

Політика