ukenru
umierov-obhovoryv-z-hlavoiu-minoborony-yaponii-viiskovi-potreby-ukrainy

Умєров обговорив з главою Міноборони Японії військові потреби України

 • 18225 переглядiв

Умєров обговорив ситуацію на фронті та нагальні військові потреби української армії з міністром оборони Японії Кіхарою, подякувавши Японії за всебічну підтримку проти російської агресії.

Міністри оборони України та Японії Рустем Умєров і Мінору Кіхара обговорили в телефонній розмові ситуацію на фронті та нагальні військові потреби української армії. Про це Умєров повідомив у соцмережі X, передає УНН

Провів телефонну розмову зі своїм японським колегою, Міністром оборони Японії Мінору Кіхарою. Подякував Японії за всебічну підтримку в нашій боротьбі з російською агресією. Поінформував про динаміку на полі бою та наші нагальні військові потреби

- написав Умєров.

Також міністр оборони розповів, що подякував Японії за участь в ІТ-коаліції та коаліції з розмінування, надання військової техніки та реабілітацію поранених українських воїнів.

Доповнення 

У березні Японія виділила 230 млн доларів українським аграріям у рамках проєкту для відновлення сільського господарства.

Крім того, Агентство міжнародного співробітництва Японії планує збільшити внесок в процеси гуманітарного розмінування України, а також зацікавлене у виході японських підприємств на український ринок.

Тетяна Краєвська

Політика