ukrzaliznytsia-zapustyla-pershyi-dytiachyi-vahon

Укрзалізниця запустила перший “дитячий вагон”

 • 9842 переглядiв

Укрзалізниця відкрила продаж квитків на перший дитячий купейний вагон у поїзді Харків-Ясіня з 8 серпня. Вагон, створений у співпраці з ЮНІСЕФ, оснащений для комфортної подорожі дітей від 0 до 8 років та їхніх батьків.

"Укрзалізниця" відкриває продаж квитків на дитячий купейний вагон, спроєктований у партнерстві з ЮНІСЕФ, який курсуватиме в складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня з 8 серпня.

Про це повідомили у пресслужбі Укрзалізниці, пише УНН.

Стартували продажі квитків на перший в історії Укрзалізниці дитячий купейний вагон, який курсуватиме в складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня з 8 серпня. Вагон оснащений таким чином, щоб найменшим пасажирам від 0 до 8 років та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі

- йдеться у повідомленні.

Дитячий вагон був спроєктований за ініціативи "Укрзалізниці" в співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки Уряду Бельгії. Роботи з модернізації тривали близько пів року. Вагон оснащений сучасними рішеннями для комфортної подорожі батьків з дітьми, включаючи дитячі манежі та сповивальні столики у вбиральні.

Ми системно рухаємось до нашої мети – стати найбільш дружньою до дітей залізницею в Європі. Вдячний ЮНІСЕФ за партнерство та турботу про найменших пасажирів на всіх етапах їхньої подорожі: від сучасних дитячих зон на 6 вокзалах до цього вагона. Важливо, що цей унікальний вагон модернізовано в Україні – на нашому Київському електровагоноремонтному заводі. До кінця цього року плануємо запустити ще 7 таких вагонів

– наголосив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Квитки на цей вагон можна придбати виключно через мобільний застосунок "Укрзалізниці". Вартість квитка аналогічна вартості купейних квитків того ж класу в цьому ж поїзді. Вагон має маркування "Дитячий" у застосунку, щоб батьки з маленькими дітьми могли обрати саме цей вагон.

Нагадуємо, що діти до 5 років включно подорожують поїздами "Укрзалізниці" безкоштовно і не потребують окремого квитка.

Нагадаємо

Укрзалізниця розширює кількість поїздів з жіночими купе. Вже сьогодні вони з'являться на чотирьох нових рейсах далекого сполучення, повідомили у компанії.

Популярні

Новини по темі

Укрзалізниця запустила перший “дитячий вагон”

 • 9842 переглядiв

НКРЕКП змінила очільника

 • 24263 переглядiв

Україна скоротила імпорт електроенергії на 2% у липні

 • 12859 переглядiв

Близько 700 тис. українців виїде за кордон за два роки - НБУ

 • 14374 переглядiв