ukrenerho-ta-kyiv-tsyfrovyi-zapustyly-servis-informuvannia-pro-stan-enerhosystemy

"Укренерго" та "Київ Цифровий" запустили сервіс інформування про стан енергосистеми

 • 8434 переглядiв

У застосунку "Київ Цифровий" з'явився новий сервіс для інформування про стан енергосистеми та можливі відключення електроенергії. Користувачі отримуватимуть оперативні повідомлення від Диспетчерського центру "Укренерго".

У застосунку "Київ Цифровий" з'явився новий сервіс, який дозволяє дізнатись про ситуацію в енергосистемі та можливі відключення світла. Про це повідомили в "Укренерго", передає УНН

НЕК "Укренерго" та сервіс Київ Цифровий створили можливості для мешканців столиці – оперативно дізнатись про ситуацію в енергосистемі та можливі відключення електроенергії

- йдеться у повідомленні "Укренерго". 

Усі, хто встановив цей застосунок відтепер мають змогу отримувати повідомлення про поточну ситуацію з електрикою, заплановані зміни графіків або аварійні відключення. Інформація  надходитиме з жиспетчерського центру "Укренерго".

Щоб переглянути інформацію про стан енергосистеми – необхідно натиснути на позначку нового сервісу на головному екрані. Зайшовши у розділ, користувач побачить стан енергосистеми на сьогодні, а увечері – прогноз на завтра. Графік відключень за конкретною адресою можна, як і раніше, побачити в застосунку у розділі ДТЕК.Світло.

Окремо варто звернути увагу на візуалізацію сповіщень. Тепер і в застосунку Київ Цифровий користувачів про стан енергосистеми інформуватиме відомий підписникам сторінок "Укренерго" кіт Графік. Якщо він зелений – значить в енергосистемі все добре і відключень немає. Якщо жовтий – електроенергії недостатньо і є ймовірність відключень. А якщо червоний – то відключення вже застосовуються.

В "Укренерго" розповіли, щотакож працюють над створення додатка, де жителів всіх регіонів України будуть мати можливість отримати інформацію про стан енергосистеми, вірогідність застосування відключень та розпланувати раціональне споживання електроенергії протягом доби. Вже зараз є можливість отримувати таку інформацію з Диспетчерського центру для всіх споживачів у кожній області в нашому телеграм-боті "Диспетчер Укренерго".

Приєднатись можна ТУТ, або ввівши у пошуку @UkrEnergo_ConsumersInfo_Bot

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі