Оскільки дощова погода сприяє появі грибів, лікарі хочуть вкотре нагадати населенню, що вживати лісові гриби – небезпечно.
"Навіть їстівні "безпечні" гриби не можна давати малюкам. Це вкрай важка їжа для дитячого шлунку, яка може викликати різноманітні розлади. Так само неприйнятною їжею є гриби і для вагітних жінок" – зауважила Гінзбург.
За її словами варто з особливою уважністю спостерігати за своїм станом після вживання грибів, адже симптоми можуть бути різними. Після вживання сироїжок, недоварених осінніх опеньків, сатанинських грибів, несправжніх дощовиків вже за 30-60 хвилин можуть з’явитися нудота, блювота, біль у животі, розлад шлунку, підвищення температури тіла.
Після вживання червоних мухоморів і волокониць впродовж терміну від 30 хв до 2 годин отруйні речовини вражають нервову систему і людина потерпає від галюцинацій, розладу або втрати свідомості, порушення дихання та серцевої діяльності.
У разі виявлення отруєння до приїзду медиків рекомендують промивати шлунок, зробити очисну клізму і вживати велику кількість рідини.
Нагадаємо, тринадцятеро дітей, які відпочивали у садибі в Івано-Франківській області, були госпіталізовані до лікарні із харчовим отруєнням.