ukenru
ukrayintsi-pochali-otrimuvati-bilshe-viplat-za-likarnyanimi

Українці почали отримувати більше виплат за лікарняними

 • 15830 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності у квітні 2019 року порівняно з тим же періодом минулого року збільшився на 28,2%. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення Фонду соціального страхування України.

"Розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності у квітні 2019 року порівняно з тим же періодом минулого року збільшився на 28,2% у розрахунку на день та склав 273,4 грн. Загалом за січень–квітень 2019 року Фонд соціального страхування України направив близько 3 млрд грн на фінансування компенсації втраченого заробітку за час перебування на лікарняному", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що сума виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від тривалості страхового стажу та визначається, виходячи із середньоденної заробітної плати працівника.

Цей вид матеріального забезпечення виплачується Фондом соціального страхування України, починаючи з шостого дня тимчасової непрацездатності й до моменту одужання або встановлення МСЕК інвалідності (перші п’ять днів фінансуються за рахунок коштів роботодавця).

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України збільшив на 5% розмір щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві.

Українські Національні Новини

Політика