ukenru
ukrayinskiy-gromadi-u-polschi-vidkriyut-nove-genkonsulstvo

Українській громаді у Польщі відкриють нове генконсульство

 • 17629 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Генеральне консульство України відкриється у польському у місті Вроцлав. Про це заявив під час брифінгу у середу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Минулого року я відвідав Польщу і пообіцяв українській громаді відкрити Генеральне консульство України у місті Вроцлав. Ми крок за кроком втілюємо цю обіцянку і вже вийшли на фінішну пряму. Завтра, 28 жовтня, посол України в Польщі та президент міста Вроцлав підпишуть офіційний договір про передачу у користування приміщення для генконсульства”, - сказав Кулеба.

Деталі

Зі слів міністра, керівник установи вже призначений. До кінця року генконсульство розпочне повноцінну роботу в інтересах українських громадян та компаній, пообіцяв дипломат.

Додамо

Останнім часом "мережу" генконсульств України за кордоном розширюют. Так, раніше цього року посол Оксана Маркарова підписала угоду на оренду приміщення, де офіційно розташовуватиметься нова закордонна дипломатична установа України в США - генконсульство у місті Х'юстон, штат Техас.

Українські Національні Новини

Політика