Йдеться про контрольований моніторинг залишків інгібіторів і токсинів в кормах, воді, кінцевій продукції і продуктах життєдіяльності птиці протягом всього циклу її вирощування на чотирьох підприємствах — членах асоціації, а саме:
- ЗАТ “Миронівська птахофабрика” Групи МХП (ТМ “Наша Ряба”);
- ТОВ “Вінницька птахофабрика” Групи МХП (ТМ “Наша Ряба”);
- ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”);
- ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).
Асоціація буде здійснювати моніторинг підприємств близько 3 місяців, слідом за чим буде проведена оцінка відповідності.
“Результати аудиту і висновок про відповідність будуть вважатися підставою для надання права наносити маркування „без антибіотиків“ на харчовий продукт компаній”, — розповіли птахівники, додавши, що результати аудитів будуть оприлюднені на сайті асоціації.
Крім того, в асоціації зазначили, що Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, згідно зі стандартною процедурою, залишає право здійснювати нагляд за виробниками курятини на будь-якому виробничому етапі.
Нагадаємо, Центр експертиз “ТЕСТ” проінспектував куряче філе українських виробників. Ні антибіотиків, ні гормонів росту в продукції не виявлено. Детальніше тут.