ukenru
ukrayina-vpershe-vistupit-u-voleybolniy-yevrolizi

Україна вперше виступить у волейбольній Євролізі

 • 11368 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. У штаб-квартирі ЄКВ відбулося засідання з приводу турніру Євроліги-2017. Вперше за 25 років існування незалежної України прийматимемо участь у цьому турнірі обома національними командами, повідомляє УНН з посиланням на Федерацію волейболу.

У змаганнях жінок участь у Євролізі братимуть 12 збірних. У порівнянні із минулорічним турніром відбулися певні зміни - замість Азербайджану, Греції, Угорщини, Польщі, Румунії та Словенії заявилися Фінляндія, Україна, Австрія, Португалія, Грузія та Швеція. Україна виступить у квартеті В разом із Францією, Чорногорією і Грузією.

У чоловіків на сьогодні недокомплект - сім учасників змагань, але організатори шукають восьму команду. Замість тогорічних учасників Естонії, Австрії, Болгарії, Білорусі та Люксембургу до участі у Євролізі допущені Швеція, Україна, Ізраїль та Угорщина.
Група В: Данія, Україна, Угорщина, Ізраїль.

Нагадаємо, що Євроліга це щорічне змагання волейбольних збірних, що проводиться під егідою Європейської конфедерації волейболу (CEV). З 2004 року проводяться змагання для чоловічих команд, влітку 2009 року відбувся перший розіграш жіночої Євроліги.

Як повідомляв УНН, на чемпіонаті Європи-2017 жіноча збірна України зіграє в групі С зі збірними Росії, Туреччини та Болгарії.

Українські Національні Новини

Спорт