ukenru
ukrayina-vidala-gruziyi-kolishnogo-glavu-viyskovoyi-politsiyi-megisa-kardava

Україна видала Грузії колишнього главу військової поліції Мегіса Кардава

 • 14668 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. У Тбілісі з Києва сьогодні екстрадували Мегіса Кардава - колишнього главу військової поліції в період президентства Михайла Саакашвілі, передає УНН із посиланням на Новости Грузия.

Деталі

Доставлений в Тбіліський аеропорт ув'язнений вже переведений до в'язниці в Руставі.

Обвинувачений і засуджений в Грузії заочно Мегіс Кардава був заарештований 1 листопада 2017 року в Україні. З тих пір влада Грузії вимагала його екстрадиції, однак видати його Київ вирішив лише зараз - до останнього часу Кардава утримувався під домашнім арештом.

Сам колишній чиновник вважає, що рішення про його екстрадицію стало частиною домовленості між Тбілісі і Києвом і його видали в обмін на звільнення затриманих в Грузії українських моряків.

Кардава не раз заявляв, що в Грузії його чекає політичне переслідування і недавно звернувся до Народного захисника Грузії і до міжнародних організацій із закликом захистити його інтереси і безпеку.

Додамо

За даними ЗМІ, напередодні проти екстрадиції Мегіса Кардава з України в Грузію виступила Організація Об'єднаних Націй. Адвокат Кардава повідомив, що там мають намір вивчити справу і видати рекомендації українській стороні.

Тим часом Генеральна прокуратура Грузії подякувала за співпрацю Генпрокуратуру, Мін'юсту, МВС, МЗС і СБУ України.

У Грузії Кардава є фігурантом 11 кримінальних справ. Відносно п'яти вже винесені вироки, слідство у шести триває.

Українські Національні Новини

Суспільство