ukenru
ukrayina-ta-turechchina-zavtra-pidpishut-ugodu-pro-zvt

Україна та Туреччина завтра підпишуть угоду про зону вільної торгівлі

 • 20278 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Україна та Туреччина завтра підпишуть угоду про зону вільної торгівлі. Про це під час засідання уряду в середу заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Маємо на порядку денному дійсно історичне рішення. Мова йде про угоду про Зону вільної торгівлі з Туреччиною, яка буде сьогодні схвалена на засіданні уряду. Ми інтенсифікували перемовини з нашими турецькими партнерами, аби угода відповідала інтересам українського бізнесу", — сказав Шмигаль.

"Підписання (угоди — ред.) планується уже завтра у присутності президентів України і Туреччини", — додав він.

Деталі

За словами прем’єра, уряд затвердить ще чотири угоди з Туреччиною про співпрацю у різних галузях. По-перше, йдеться про рамкову угоду щодо співпраці у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузі.

Також затвердять угоду про співпрацю у сфері молодіжної політики та зміни до угод, які стосуються посилення співпраці правоохоронних органів наших країн.

"Загалом завтра планується підписати 12 міждержавних угод між Туреччиною та Україною", — додав прем’єр.

Нагадаємо

Україна та Туреччина почали обговорювати можливість створення ЗВТ з 2007 року і планували завершити роботу щодо підписання угоди про вільну торгівлю ще у 2018 році.

21 січня 2019 року угоду про вільну торгівлю підписали Україна та Ізраїль.

Українські Національні Новини

Політика