ukenru
ukrayina-ta-izrayil-khochut-nayblizhchim-chasom-vzayemno-viznati-covid-sertifikati

Україна та Ізраїль хочуть найближчим часом взаємно визнати COVID-сертифікати

 • 21372 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Президенти України та Ізраїлю Володимир Зеленський та Іцхак Герцог заявили про важливість координації зусиль для подолання пандемії коронавірусу і що планують взаємно визнати сертифікати про вакцинацію найближчим часом. Про це УНН стало відомо з офіційного сайту глави держави.

Цитата

“Президенти України та Ізраїлю також наголосили на важливості координації зусиль для подолання пандемії коронавірусу COVID-19, серед іншого, шляхом взаємного визнання найближчим часом сертифікатів про вакцинацію, та привітали двосторонню співпрацю у цій сфері”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Обговорення про взаємне визнання свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 між представники урядів України та Ізраїлю відбулося цього року.

Відтак, 26 липня за сприяння Посольства України відбулася онлайн зустріч представників міністерств і відомств України та Ізраїлю (технічних команд), задіяних у заходах із запровадження “Ковідних сертифікатів” для подорожей за кордон.
Зазначають, що сторони обмінялися інформацією про стан їх опрацювання, зокрема приведення технічного змісту сертифікатів у відповідність до правил обох країн і норм Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Тоді Посол України Євген Корнійчук наголосив на необхідності якнайшвидшого, безумовного підписання міжурядової угоди про взаємне визнання паспортів вакцинації від COVID-19, що, серед іншого, дозволить організувати безпечне відвідання України ізраїльськими паломниками під час святкування єврейського Нового року Рош ха-Шана.

Українські Національні Новини

Політика