ukenru
ukrayina-rozsliduye-nezabezpechennya-okupatsiynoyu-vladoyu-krimu-umov-v-sizo-pid-chas-pandemiyi

Україна розслідує незабезпечення окупаційною владою Криму умов в СІЗО під час пандемії

 • 12488 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незабезпечення окупаційною російською владою умов в місцях несвободи під час пандемії COVID-19. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури АР Крим.

"Прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття державою-окупантом заходів для протидії розповсюдження СОVID-19 серед кримчан, у тому числі, щодо ув’язнених, які перебувають у місцях несвободи (ч. 1 ст. 438 КК України порушення законів та звичаїв ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на території "Слідчого ізолятора №1 Управління Федеральної служби виконання покарань" в "карантинну камеру" поміщають людей з підозрою на COVID-19 або ГРВІ, проте, ув’язненим не проводять кваліфіковане обстеження та тестування на наявність коронавірусної інфекції, не видають засоби індивідуального захисту, а камера не забезпечена необхідними санітарно-гігієнічними умовами.

"Крім того, деяких кримчан продовжують етапувати з Криму до Ростова-на-Дону, що в умовах пандемії коронавірусу потенційно небезпечно для життя та здоров’я людей", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, російська мілітаризація окупованого Криму створює загрозу поширення епідемії коронавірусу. Такого висновку дійшло Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українські Національні Новини

Суспільство