ukenru
ukrayina-proponuye-rosiyi-zibrati-pozachergovi-zasidannya-trokh-pidgrup-u-tkg

Україна пропонує Росії зібрати позачергові засідання трьох підгруп у ТКГ

 • 14044 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Українська делегація звернулась до російських колег у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях України з пропозицією інтенсифікувати роботу ТКГ, зокрема - у безпековому, політичному і гуманітарному напрямках, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби української делегації.

"Ми пропонуємо скликати позачергові засідання Робочої підгрупи ТКГ з безпекових питань, Робочої підгрупи ТКГ з політичних питань і Робочої підгрупи ТКГ з гуманітарних питань і запевняємо у своїй готовності працювати у режимі 24/7 задля прискорення розгляду питань, що вже впродовж багатьох місяців перебувають на порядку денному відповідних робочих підгруп ТКГ, і задля прийняття Тристоронньою контактною групою відповідних рішень. Зокрема, питань розблокування роботи КПВВ та обміну особами, що взаємно утримуються", - йдеться у повідомленні пресслужби.

В українській делегації висловили сподівання на розуміння російською стороною ступеню відповідальності за зрив міжнародних домовленостей на вищому рівні, досягнутих 9 грудня 2019 року у Парижі.

Нагадаємо, минулого тижня за результатами робочої зустрічі політичних радників лідерів держав "нормандської четвірки" Німеччина та Франція підтримали Україну щодо єдиного Плану дій по Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика