ukenru
ukrayina-posila-pyate-mistse-v-sviti-za-tempami-rozvitku-rinku-elektromobiliv

Україна посіла п'яте місце в світі за темпами розвитку ринку електромобілів

 • 9480 переглядiв

КИЇВ. 20 березня. УНН. За міжнародним рейтингом країн Україна посіла 5-е місце за темпами розвитку електромобілів, залишивши позаду таких лідерів як США, Японія або Нідерланди. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив український активіст та бізнесмен Олександр Кравцов, передає УНН.

За словами О.Кравцова, у світі таку перемогу починають називати “українське електромобільне диво”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ринок електрокарів цього року може зрости від 250 до 500%

"Аналітики дивуються - у нас ВВП на душу - 4 тисячі доларів, а країна має кількість електромобілів в рази більше, ніж сусідня заможніша Польща. Наше бажання не платити за дорогий бензин забезпечує долю електромобілів на ринку авто в 4% і дозволяє за темпами розвитку інфраструктури на сьогодні обходити більшість розвинених країн. Це прекрасно демонструє, що для суттєвих змін іноді потрібно не так вже і багато зробити. Скасоване з Нового року мито на електромобілі, активна промоція електрокарів силами ентузіастів, ЗМІ і, головне, бізнесу, який повірив в інновацію і тепер на вулицях міст мільйонників не проїхати не зустрівши електротаксі, а знайти порт для зарядки електромобіля на бензиновій заправці або біля ТРЦ вже не є складним квестом", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2017 році WOG планується обладнати зарядками для електрокарів до 300 автозаправних комплексів

О.Кравцов також додав, що якщо запропоновані в Міністерстві інфраструктури законодавчі стимули щодо електромобілів вдасться впровадити хоча б на половину, то Україна матиме всі шанси "не тільки на однорічне потрапляння в рейтинг, а й на серйозну транспортну та енергетичну модернізацію, з якої зможуть брати приклад більшість країн у світі".

Нагадаємо, днями у Житомирі на АЗС WOG відкрили дві нові зарядки для електрокарів.

Українські Національні Новини

Економіка