Зокрема, у травні цього року з Індонезії було імпортовано 7,1 тис. тонн пальмової олії, з Малайзії — 5 тис. тонн, з Швеції — 198 тонн, з інших країн — 637 тонн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кондитерська галузь є найбільшим споживачем пальмової олії
При цьому на експорт з України за 5 місяців поточного року було поставлено всього 1,4 тис. тонн пальмової олії.
Відзначимо, що в травні поточного року у ВООЗ повідомили про розробку плану із виключення трансжирів з продуктів харчування.
В українському парламенті, тим часом, у першому читанні проголосували законопроект, що забороняє використання пальмової олії в продуктах харчування.
За словами депутата Сергія Тригубенка, це може спровокувати подорожчання кінцевих товарів, що логічно, оскільки “пальмою” недобросовісні виробники замінюють сьогодні натуральні тваринні жири.
“Щодо законопроекту про заборону — незважаючи на всі його недоліки, думаю, він гідний уваги. Згодом ми завжди зможемо внести правки і доопрацювати цю ініціативу, але робити перший крок все ж треба”, — вважає політик.