ukrayina-ne-davala-novikh-garantiy-dlya-povernennya-rosiyi-do-zernovoyi-ugodi-mzs

Україна не давала гарантії для повернення росії до "зернової угоди" – МЗС

 • 243480 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Україна не брала на себе жодних нових зобов‘язань щодо "зернової угоди". Про це у Facebook повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає УНН.

Деталі

Російський диктатор володимир путін заявив, що росія вирішила розблокувати "зернову угоду" після того, як Україна нібито надала "гарантії" про невикористання "зернового коридору" у військових цілях.

"Україна не використовувала і не планувала використовувати зерновий коридор у військових цілях. Українська сторона чітко дотримується положень зернової угоди", – зазначив Ніколенко.

Він нагадав, що в межах цієї угоди сторони зобов‘язалися гарантувати безпечне та надійне функціонування "зернового коридору".

"Україна ніколи не наражала зерновий маршрут на небезпеку. Ніяких нових зобов‘язань, які виходили би за межі вже існуючих в зерновій угоді, наша держава не брала", – додав речник МЗС.

Ніколенко зазначив, що росія повернулася до "зернової угоди" завдяки активній дипломатії Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

"У координації з Україною вони знайшли слова, які зрозумів путін. Це була позиція сили, а не поступок. Повернення росії до виконання своїх зобов‘язань в рамках зернової ініціативи яскраво ілюструє дієву формулу: сильна позиція + рішучі дії = результат", – повідомив він.

Нагадаємо

29 жовтня в росії заявили про вихід із "зернової угоди" після "теракту" проти кораблів Чорноморського флоту та цивільних суден в окупованому Криму.

2 листопада міноборони рф повідомило, що російська сторона відновлює участь у "зерновій угоді".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Комітет рекомендував Раді схвалити відставку Чернишова

     • 218014 переглядiв

    Понад 80% біженців з України у Нідерландах працевлаштувалися

     • 470751 переглядiв

    Окупанти вранці випустили 7 мін по Сумщині - голова ОВА

     • 216132 переглядiв

    Війська рф вбили в Україні ще 10 цивільних – ОП

     • 229141 переглядiв

    НБУ поки не планує змінювати офіційний курс

     • 322149 переглядiв