ukenru
ukrayina-nadala-obsye-schorichnu-obminnu-informatsiyu-schodo-oboronnogo-planuvannya

Україна надала ОБСЄ щорічну обмінну інформацію щодо оборонного планування

 • 10112 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Україна надала державам-учасницям ОБСЄ щорічну обмінну інформацію про планування у галузі оборони на 2017 рік відповідно до Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки, передає УНН з посиланням Урядовий портал.

Цей документ був розроблений спільно із структурними підрозділами Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України та переданий всім залученим країнам з використанням офіційної мережі зв’язку ОБСЄ.

"Таким чином, Україна ще раз підтверджує, що у повному обсязі виконує свої міжнародні зобов’язання у галузі контролю над звичайним озброєнням", – йдеться в інформації Управління верифікації ЗС України.

Українські верифікатори нагадали також, що держави-учасниці ОБСЄ щорічно обмінюються інформацією з метою забезпечення прозорості намірів кожної держави у середньостроковій та довгостроковій перспективі щодо чисельності, структури, підготовки та оснащення збройних сил, а також щодо змісту оборонної політики та реалізації відповідних доктрин, включаючи прийняття бюджетів у галузі оборони.

Відповідно до Віденського документа 2011 року, зазначений документ надається державам-учасницям ОБСЄ не пізніше, ніж через три місяці після прийняття Державного бюджету України.

Як повідомляв УНН, 27 січня РНБО доручила Кабміну затвердити основні показники державного оборонного замовлення на 2017 рік.

Українські Національні Новини

Політика