ukraina-ta-rumuniia-obhovoryly-parlamentsku-spivpratsiu-yevroatlantychnu-intehratsiiu-ta-pidtrymku-pid-chas-viiny

Україна та Румунія обговорили парламентську співпрацю, євроатлантичну інтеграцію та підтримку під час війни

 • 30525 переглядiв

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк зустрілася з Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою, обговоривши парламентську дипломатію, співпрацю між двома країнами, європейську та євроатлантичну інтеграцію, підтримку Румунією інтеграційних зусиль України, засудивши дії рф та висловивши вдячність за підтримку Румунії під час війни.

Віцеспікерка українського Парламенту Олена Кондратюк зустрілася з Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою, де обговорили ряд ключових питань, важливих для обох країн. Про це повідомляє Прес-служба Апарату Верховної Ради України, передає УНН.

Під час зустрічі сторони обговорили підвищення ефективності парламентської дипломатії та розширення співпраці між Україною і Румунією, налагодження тісної взаємодії Верховної Ради України й двопалатного Парламенту Румунії та обмін досвідом з європейської і євроатлантичної інтеграції.

Пан Посол, враховуючи свій досвід як національний координатор із організації Бухарестського саміту НАТО, відзначив, що Румунія повністю підтримує інтеграційні зусилля України.

Олена Кондратюк також звернулася до румунських колег із закликом ухвалити резолюції, які засуджують масове викрадення українських дітей країною-терористом та так звані "вибори президента рф", позаяк ці фейкові вибори є "виборами без вибору".

Заступниця Голови Верховної Ради України особисто висловила вдячність Румунії за підтримку під час війни, нагадавши, що понад 85 000 українців перебувають під захистом в Румунії, більшість з яких є жінками та дітьми.

Дуже цінуємо зусилля із розбудови прикордонної інфраструктури, створення нових та розвиток наявних транспортних коридорів для експорту української аграрної продукції. Це надважливий внесок у нашу економічну стійкість

- заявила Олена Кондратюк.

Іспанія продовжить програми лікування та реабілітації українських військових - Олена Кондратюк06.03.24, 23:21

Популярні

Новини по темі

Юнацька збірна України U-17 здобула путівку на Євро-2024

 • 26638 переглядiв