ukraina-ta-nato-obhovoryly-stvorennia-ta-zapusk-spilnoho-tsentru-z-pidhotovky-ta-osvity

Україна та НАТО обговорили створення та запуск спільного центру з підготовки та освіти

 • 14965 переглядiв

У Києві відбулась зустріч заступника генсека НАТО з представниками Офісу президента. Обговорили реалізацію домовленостей Вашингтонського саміту, створення нової місії НАТО та посилення оборонних спроможностей України.

У середу, 11 вересня, у Києві відбулась зустріч заступника Генерального секретаря НАТО з питань операцій Томом Гоффусом з представниками Офісу президента. Обговорили військову підтримку та співпрацю України та Альянсу. Про це пише УНН з посиланням на Офіс президента.

Деталі

Україну на зустрічі представляли заступники керівника Офісу Президента Ігор Жовква і Роман Машовець. Вони обговорили перебіг реалізації домовленостей, досягнутих під час Вашингтонського саміту Альянсу в липні цього року.

Заступники очільника Офісу Президента високо оцінили рішення країн НАТО щодо виділення фінансової допомоги нашій державі на суму 40 млрд євро у наступному році, а також наголосили на необхідності її своєчасного надходження з урахуванням ситуації на полі бою.

Основну увагу сторони приділили подальшим конкретним крокам Альянсу, спрямованим на реалізацію нещодавніх ініціатив щодо створення нової місії НАТО з безпекової допомоги та тренування для України (NSATU) й запуску Спільного центру НАТО – Україна з аналізу, підготовки та освіти (JATEC)

- резюмували в Офісі президента. 

Крім того, під час зустрічі обговорили шляхи підвищення рівня взаємосумісності й координованості дій партнерів, а також посилення оборонних спроможностей України, насамперед для захисту неба від російських ракетних обстрілів.

НАТО має намір протягом наступного року надати 40 мільярдів євро допомоги Україні у сфері безпеки11.07.24, 03:12

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві 12 вересня обмежать рух транспорту в центрі

     • 14732 переглядiв

    У небі над Сумщиною сили ППО знищили ворожу ракету - ОВА

     • 12166 переглядiв