ukraina-ochikuie-u-kvitni-postavky-pershykh-partii-snariadiv-vid-cheskoi-initsiatyvy-shmyhal

Україна очікує у квітні поставки перших партій снарядів від чеської ініціативи – Шмигаль

 • 23007 переглядiв

Україна очікує отримати перші партії снарядів в рамках чеської ініціативи з постачання одного мільйона снарядів у квітні, що забезпечить критично важливими боєприпасами поле бою.

Україна очікує у квітні перших партій снарядів від чеської ініціативи. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Ми в даний момент очікуємо в першу чергу вже у квітні перших партій за чеською ініціативою. Це дуже швидко, тому що це снаряди, які вони збирають по цілому світу…Ми будемо мати їх на полі бою вже найближчим часом. Це важливо, тому що нас цікавить швидкість, якість і вчасність постачання", - розповів Шмигаль.

Окрім того, він зазначив, що європейська ініціатива про постачання мільйон снарядів входить в 5 млрд, які анонсовані у Фонді підтримки України, це окремий напрямок.

"Це додатковий ресурс, який Україна також буде мати протягом цього року. Відповідний графік зараз пропрацьовується", - сказав Шмигаль.  

Доповнення

Раніше Шмигаль повідомляв, що Україна сподівається з квітня мати достатньо боєприпасів для військових, які мають нестачу  снарядів, щоб дати відсіч російським військам.

Президент Чехії заявив, що загальну суму для закупівлі 800 тис. снарядів для України зібрано. 

Високопоставлений чеський чиновник сказав, що перші поставки очікуються не пізніше червня. Також Чехія знайшла можливість закупити для України ще 200 тисяч артилерійських снарядів.

Раніше цього місяця Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Україні закінчуються боєприпаси у війні проти росії і що союзники роблять недостатньо, щоб допомогти Києву. Це сталося в той момент, коли в Конгресі США законопроект про подальше надання допомоги Україні гальмує на тлі партійних дебатів . 

Популярні

Новини по темі

Естонія відмовляється від "Філіп Моріс"

 • 21947 переглядiв