ukraina-natsionalizuvala-aktyvy-rosiiskoho-oliharkha-kononova-na-2-mlrd-hryven

Україна націоналізувала активи російського олігарха Кононова на 2 млрд гривень

 • 13634 переглядiв

СБУ сприяла націоналізації активів російського олігарха Віктора Кононова в Україні на суму понад 2 млрд грн. Вищий антикорупційний суд передав у дохід держави 100% акцій ПрАТ "Вінницяпобутхім" та все майно компанії.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі в дохід України ПрАТ "Вінницяпобутхім", яким володів олігарх з росії Віктор Кононов. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

Мова йде про передачу на користь держави 100% акцій компанії, а також усіх її банківських рахунків, промислових потужностей, транспорту та нерухомості.

Відповідно до матеріалів провадження на "Вінницяпобутхім"  вироблялася косметична продукція та побутова хімія таких брендів як "Ушастый нянь", "Мистер чистер", "Sarma" і т.д.

Як повідомляється, загальна вартість націоналізованих активів провідного виробника побутової хімії в Україні становить понад 2 млрд грн.

Встановлено, що Кононов є гендиректором та одним з бенефіціарних власників підсанкційної компанії рф "Невская косметика", якій належали активи вінницького підприємства.

російський мільярдер є публічним прихильником війни проти України та одним з ключових "донорів" бюджету країни-агресора. Щоб приховати від націоналізації продукцію вінницької філії, топменеджмент компанії Кононова намагався вивезти її з України як гуманітарні вантажі

- розповіли в СБУ.

Правоохоронці викрили оборудку і заблокували її у липні 2022 року.

Наразі триває розслідування, яке було розпочато за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми);
  •  ч. 1 ст. 388 (незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації);
  • ч. 1 ст. 445 (незаконне використання символіки Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала).

Україна націоналізувала нафтогазові активи російського олігарха на пів мільярда гривень06.02.24, 12:24

Популярні

Новини по темі