ukenru
ukhvaliti-zakonoproekt-pro-banki-planuyut-pislya-paskhi-arakhamiya

Ухвалити законопроект про банки планують після Пасхи - Арахамія

 • 12743 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект №2571-д "Про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" поточного тижня фізично неможливо, тож ймовірніше за все, це відбудеться після Великодня. Про це повідомив голова фракції "Слуга народа" Давид Арахамія у коментарі журналістам перед початком засідання фракції, передає кореспондент УНН.

"Станом на ранок компілюють цю таблицю (з правками до законопроекту – ред.). Навіть якщо застосувати якісь юридичні механізми прискорення - це три-чотири повних дні роботи комітету, для того, щоб пройти ці правки не постатейно, а по розділах. Тоді виглядає по часу, що після Великодня", - повідомив Арахамія.

Він зазначив, за прогнозом, транш від МВФ можна буде отримати "після того, як закон набере чинності, тобто протягом двох-трьох тижнів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков: рано говорити, коли “банківський закон” потрапить до ВР

Також Арахамія додав, що голосів за "банківський закон" вистачить, проте потрібно визначити, яким чином підійти до голосування.

"Але якшо б, ми винесли це сьогодні, наприклад, в залі – монобільшості вистачило б, щоб проголосувати цей закон", - розповів депутат.

Нагадаємо, до законопроекту про функціонування банківської системи надійшло 16 тисяч поправок і це антирекорд українського парламенту. У ВР ще не визначилися, коли розглядатимуть законопроект.

Українські Національні Новини

Політика