ukenru
udar-rf-po-aerodromu-kanatove-sud-zalyshyv-chervinskoho-pid-vartoiu-do-19-kvitnia

Удар рф по аеродрому "Канатове": суд залишив Червінського під вартою до 19 квітня

 • 29715 переглядiв

Суд продовжив утримання під вартою без права внесення застави колишнього виконувача обов'язків командира Романа Червінського, обвинуваченого у перевищенні службових повноважень, що призвело до ракетного удару по аеродрому Канатове, до 19 квітня, вперше в цій справі пішовши всупереч вимозі прокуратури.

Шевченківський районний суд продовжив тримання під вартою без права на заставу до 19 квітня колишньому в.о. командира однієї з частин Сил спецоперацій Червінському. Вперше у розгляді цієї справи суд прийняв не в угоду стороні обвинувачення. Про це повідомив адвокат військового Костянтин Глоба на своїй сторінці у фейсбук, передає УНН.

Судя вперше у справі прийняв інше рішення, аніж вимагала прокуратура, продовжили строк тримання під вартою лише на 15 днів. Особисто я з рішенням не погоджуюсь, оскільки вважаю, що 03.03.24р Шевченківський Районний суд м. Києва вже прийняв єдине законне рішення,- повернув клопотання прокурору. Проте сьогоднішнє рішення судді є тенденційно новим у справі, оскільки вперше прийняте не в угоду обвинувачення.

– відзначив адвокат Червінського.

Деталі

За даними адвокатів  прокуратура скерувала обвинувальний акт у справі Червінського за місцем злочину до Кіровоградського райсуду області для розгляду по суті й наступне підготовче засідання відбудеться там.

Його підозрюють в перевищенні службових повноважень у справі про ракетний обстріл аеродрому "Канатове" влітку 2022 року.

Справа Мазепи: суд відпустив трьох підозрюваних під нічний домашній арешт20.02.24, 16:02 • [views_0]

Нагадаємо

СБУ затримала колишнього в.о. командира однієї з частин Сил спецоперації Романа Червінського у справі про ракетний обстріл аеродрому "Канатове". Його звинувачують у тому, що підсудний разом зі спільниками самовільно вирішили провести спецоперацію, щоб заволодіти літаком повітряно-космічних сил рф. Для цього вони вступили у перемовини з російськими пілотами, один з яких погодився перейти на бік України.

В результаті ворог отримав дані про розміщення на аеродромі "Канатове" особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Це дало змогу зс рф завдати ракетного обстрілу  по аеродроу "Канатове" на Кіровоградщині влітку 2022 року.

Однак Роман Червінський у коментарях ЗМІ стверджує, що ця операція була погоджена українськими спецслужбами.