ukenru
u-zelenskogo-gotuyutsya-do-trokh-palivno-energetichnikh-kriz-uzhe-tsogo-roku

У Зеленського готуються до трьох паливно-енергетичних криз уже цього року

 • 50680 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. У Найближчі півроку Україні загрожує криза з нестачею пального у зв’язку із обмеженнями поставок з боку РФ, криза в електроенергетичній галузі через запровадження енергоринку з 1 липня, а також криза у зв’язку із припиненням поставок газу Газпромом. Про це заявив представник Президента в уряді Андрій Герус журналістам перед початком засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Потрібно діяти, тому що з 1 червня відбулось обмеження поставок (нафтопродуктів - ред.) з Росії – на 30-50%, але в нас на початок червня є профіцит, тобто ресурсів на ринку вистачає, але нам потрібно мати підготовлені запаси, коли почнеться збір урожаю – липень, серпень", - зазначив Герус.

За його словами, у червні попит на пальне в Україні не є піковим, тому держава має використати час до кінця місяця для того, щоб диверсифікувати джерела поставок палива і підготуватися до періоду жнив.

"З цією ситуацією ми можемо впоратись. Єдина загроза, яка є - це три кризи поспіль, які нам хочуть влаштувати. Це – нафтопродукти, криза електроенергетики з 1 липня і потім – газова криза в січні", - додав він.

Нагадаємо, у зв’язку з обмеженням експорту нафти з боку Російської Федерації підвищення цін на пальне в Україні можливе, але при правильній співпраці бізнесу і державних структур воно буде несуттєвим.

Українські Національні Новини

Політика