u-yes-obhovoriat-50-mlrd-dol-dlia-ukrainy-za-rakhunok-areshtovanykh-rosiiskykh-aktyviv-pered-zustrichchiu-g7-yevrokomisar

У ЄС обговорять 50 млрд дол. для України за рахунок арештованих російських активів перед зустріччю G7 - єврокомісар

 • 23940 переглядiв

У ЄС сьогодні міністри країн-членів блоку обговорять кредити для України обсягом 50 мільярдів доларів за рахунок арештованих російських активів, напередодні майбутньої міністерської зустрічі G7.

У ЄС сьогодні міністри країн-членів блоку обговорять кредити для України обсягом 50 мільярдів доларів за рахунок арештованих російських активів, напередодні майбутньої міністерської зустрічі G7, повідомив єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні, прибувши на засідання Ради ЄС з економічних і фінансових питань (Ecofin) у вівторок, пише УНН.

... темою буде обговорення кредитів для України, ви знаєте, що ми говоримо про кредити обсягом 50 мільярдів доларів, і ви знаєте, що ці кредити будуть базовані на надприбутках від знерухомлених російських активів. Очевидно, важливо працювати над пропозицією, і це те, чим займається Єврокомісія: сьогодні ми вислухаємо думку міністрів, і пропозиція також цікава, тому що ми обговоримо це наступного тижня у Ріо-де-Жанейро серед міністрів фінансів країн "Групи семи"

- сказав Джентілоні.

Офіційно: G7 вирішили спрямувати Україні близько 50 млрд доларів. У Києві відреагували14.06.24, 23:25

Популярні

Новини по темі