ukenru
u-yegipti-ponad-40-lyudey-zaginuli-vnaslidok-pozhezhi-u-tserkvi

У Єгипті понад 40 людей загинули внаслідок пожежі у церкві

 • 131928 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. У Єгипті понад 40 людей загинули і 45 отримали поранення внаслідок пожежі у коптській християнській церкві. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Цитата

«Щонайменше 41 особа загинула і 45 отримали поранення внаслідок пожежі, спричиненої несправністю електропроводки, під час меси в коптській християнській церкві в єгипетському місті Гіза в неділю», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за словами двох джерел у службі безпеки, пожежа спалахнула, коли 5000 людей зібралися на месу в церкві Абу Сіфін в районі Імбаба.

За їхніми словами, вогонь заблокував вхід до церкви, викликавши тисняву. Більшість загиблих діти.

«Люди збиралися на третьому та четвертому поверхах, і ми побачили дим, що йде з другого поверху. Люди кинулися спускатися сходами, падаючи один на одного. Потім ми почули вибух, іскри та вогонь з вікна», — сказав парафіянин церкви Ясір Мунір.

У повідомленні МВС йдеться, що судово-медична експертиза показала, що спалах кондиціонера на другому поверсі церкви виник внаслідок несправності електрообладнання.

Зазначається, що основною причиною загибелі та травм стало отруєння димом.

Доповнення

Лісові пожежі, що вирують в Європі цього літа, спалили другу за величиною площу за всю історію спостережень, хоча, згідно з даними Об'єднаного дослідницького центру Європейського Союзу, регіон знаходиться лише в середині свого типового сезону пожеж.

Українські Національні Новини

Новини Світу