ukenru
u-vr-vidpovili-na-zayavu-moskalkovoyi-schodo-nemozhlivosti-zvilnennya-sentsova

У ВР відповіли на заяву Москалькової щодо неможливості звільнення Сенцова

 • 11492 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Заяви уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової щодо неможливості обміну українського політв’язня Олега Сенцова є маячнею і затягуванням часу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради, учасниця мінських переговорів з гуманітарних питань Ірина Геращенко, передає УНН.

"Те, що городить омбудсмен РФ Тетяна Москалькова про неможливість звільнення Сенцова і якусь загадкову "нову правову угоду" між РФ і Україною - це, звичайно, маячня, банальне і лицемірне затягування часу, фарс, підлість й продовження тактики шантажу долями живих людей", - йдеться в повідомленні.

За її словами, єдиною необхідною умовою для звільнення українських політв’язнів в РФ і заручників на окупованих територіях є політична воля і бажання російського президента Володимира Путіна.

"Україна продемонструвала всі можливі кроки і ініціативи задля звільнення наших бранців. У відповідь - новий і новий фарс і брехня Кремля, хитрощі і відмовки. Можливі смерті і каліцтва українських політв‘язнів і заручників назавжди будуть на совісті світу, який продовжує загравати з диктатором і витанцьовували з ним тірольську "камаринську" на кістках", - додала нардеп.

Зазначимо, раніше уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що обмін Олега Сенцова на російських ув'язнених, які утримуються на Україні, неможливий через те, що він має громадянство і Росії, і України.

Нагадаємо, раніше уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова закликала знайти механізми обміну засудженими між Росією і Україною шляхом укладення спеціальної угоди між двома країнами.

Українські Національні Новини

Політика