u-vodoymakh-mikolayivschini-viyavili-kholeropodibniy-vibrion

У водоймах Миколаївщини виявили холероподібний вібріон - МОЗ

 • 972485 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. У Миколаївській області у водоймах виявили холероподібний вібріон, який є маркером можливої наявності холерного вібріону. Про це повідомляє Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, передає УНН.

Цитата

«Станом на 18 червня 2023, за результатами проведених досліджень, холерного вібріону у воді не виділено, проте виділено холероподібний вібріон (який є маркером можливої наявності холерного вібріону) в наступних місцях: р. Інгулець - м. Снігурівка, Бузький лиман - пляж «Чайка», рекреаційна зона «Намив» у м. Миколаєві, р. Інгул - м. Миколаїв, Дніпро-Бузький лиман», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що по мікробіологічним показникам - лактозо-позитивна кишкова паличка (при допустимому рівні 5000 од.) становить:

· р. Інгулець - 240000000

· Дніпро-Бузький лиман - 6200 – 13000;

«На санітарно-хімічні показники у р. Інгулець не відповідав нормативам розчинений кисень, сухий залишок, хлориди, залізо та біологічне споживання кисню, у Дніпро-Бузькому лимані відмічається перевищення гранично допустимих концентрацій по аміаку», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що нафтопродукти та пестициди у відібраних на дослідження пробах відсутні.

Доповнення

В Одесі у пробах води, які взяли біля порту, було виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи по Хейбергу.

У відібраних пробах морської води на паразитарні дослідження на пляжах «Ланжерон», «Лузанівка», 10 ст. Великого Фонтану, «Аркадія» в Одесі виділені яйця та личинки гельмінтів. Також зафіксовано солоність води нижче норми.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі