u-vodakh-perskoyi-zatoki-bude-rozgornuto-ponad-100-bezpilotnikh-suden-centcom

У водах Перської затоки буде розгорнуто понад 100 безпілотних суден - CENTCOM

 • 327514 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. У суботу глава Центрального командування США (CENTCOM) заявив, що оперативна група під керівництвом США розгорне понад 100 безпілотних кораблів у стратегічних водах регіону Перської затоки до наступного року, щоб запобігти морським загрозам, передає УНН посилаючись на AFP.

Деталі

Заява генерала Майкла Куріли на щорічній конференції Манамського діалогу в Бахрейні була зроблена після того, як Ізраїль та Сполучені Штати звинуватили Іран у завданні удару безпілотником біля берегів Оману цього тижня, внаслідок якого було вражено танкер, що належить ізраїльській фірмі.

Атака, що збіглася з посиленням напруженості у відносинах між Тегераном і Вашингтоном, стала останньою у низці порушень у водах Перської затоки, які є ключовим маршрутом світових постачань енергоресурсів.

"На цей час наступного року Task Force 59 збере воєдино флот з більш ніж 100 безпілотних надводних і підводних кораблів, що працюють разом, сполучаються разом і забезпечують поінформованість про морську сферу", - сказав глава CENTCOM.

Глава CENTCOM назвав розробку "безпілотників противника" найбільшою технологічною загрозою регіональній безпеці.

Запущена у вересні 2021 року Task Force 59 була створена в Бахрейні, де базується П'ятий флот ВМС США для інтеграції безпілотних систем та штучного інтелекту в операції на Близькому Сході після серії атак безпілотників, в яких звинувачують Іран.

За даними П'ятого флоту, в той час як повітряні та підводні безпілотні судна досить добре розвинені, безпілотні надводні катери є новою технологією, яка необхідна для забезпечення безпеки в майбутньому.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Болгарії затримано п'ятеро підозрюваних у теракті в Стамбулі

     • 338947 переглядiв