u-venesueli-prokhodiat-prezydentski-vybory

У Венесуелі проходять президентські вибори

 • 21635 переглядiв

У Венесуелі відбуваються президентські вибори, де чинний президент Мадуро змагається з опозиційним кандидатом Гонсалесом. Існують побоювання щодо можливої фальсифікації результатів та обмеженої кількості міжнародних спостерігачів.

28 липня, у Венесуелі проходять президентські вибори, які вже названо найбільшим викликом для правлячої соціалістичної партії PSUV з моменту її приходу до влади 25 років тому. Про це повідомляє ВВС, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що чинний президент Ніколас Мадуро, який очолює країну з 2013 року, балотується на третій термін поспіль.

Його головний суперник - 74-річний Едмундо Гонсалес, колишній дипломат, який має підтримку коаліції опозиційних партій.

Опитування засвідчують, що Гонсалес має значну перевагу над Мадуро. Водночас існують побоювання, що результати цих виборів можуть бути сфальсифіковані, якщо вони підуть не на користь Мадуро. Їх посилюють заяви Мадуро, що він переможе "правдами і неправдами".

Крім того, в країні дуже обмежена кількість спостерігачів за виборами - четверо від ООН і невелика технічна група від Центру Картера. Запрошення спостерігачам ЄС відкликав голова ЦВК, який є близьким до чинного президента. Спостерігачі з Бразилії скасували свою присутність після критики Мадуро,

- зауважує видання.

Щоб компенсувати відсутність міжнародних спостерігачів, опозиція мобілізувала тисячі людей спостерігати за процесом на окремих виборчих дільницях.

Багато критиків Мадуро вважають, що ці вибори є першими за останні десять років, на яких опозиція об'єдналася навколо одного кандидата і не бойкотує голосування, і які можуть стати їхнім найкращим шансом усунути його від влади.

Однією з обіцянок опозиції є те, що в разі перемоги вона поверне країну до життя, щоб мільйони венесуельців, які втекли від політичної та економічної кризи, що охопила країну за часів правління Мадуро, змогли повернутися.

Голосування є електронним, очікується, що результати ЦВК оголосить уже ввечері. Переможець виборів має скласти присягу 10 січня 2025 року.

Пережив дві світові війни: у віці 114 років помер найстаріший чоловік у світі03.04.24, 11:18

Популярні

Новини по темі

У Венесуелі проходять президентські вибори

 • 21635 переглядiв