ukenru
u-varshavi-pochali-demontuvati-pamyatnik-radyanskim-soldatam

У Варшаві почали демонтувати пам’ятник радянським солдатам

 • 11579 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. У середу, 17 жовтня, у Скаришевському парку у Варшаві почали розбирати пам’ятник подяки солдатам радянської армії. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське Радіо".

"Розібраний монумент передадуть в Інститут національної пам’яті", - сказала речниця столичної адміністрації Аґнєшка Кломб.

До монументу приїзджали співробітники поліції, викликані одним із жителів Варшави, однак вони не зупинили роботи з демонтажу.

"На місці вони перевірили усі документи і дозволи на демонтаж пам’ятника і поїхали", - додали у столичній комендатурі поліції.

Демонтаж пам’ятника мають намір завершити до четверга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії відкрили відреставрований пам’ятник воїнам Української Галицької армії

Рішення про знесення монумента пов’язане із дією закону про заборону пропаганди комунізму або іншого тоталітарного режиму у назвах будівель, об’єктів та засобів житлово-комунальної власності.

Як раніше стало відомо, частини радянського пам’ятника прийме Музей холодної війни, що неподалік Щеціна у Західнопоморському воєводстві.

Пам’ятник, встановлений ще за Сталіна на головній осі Скаришевського парку, присвячений радянським солдатам, котрі загинули у вересні 1944 року під час боїв за варшавський район Прага. Його звели у місці поховання 26 військових, котрі загинули 13 вересня 1944 року

Як повідомляв УНН, пам’ятник Миколі Щорсу, який нині стоїть на бульварі Т.Шевченка в Києві, поки не може бути демонтований.

Українські Національні Новини

Новини Світу