u-turechchyni-evakuiuvaly-35-tys-liudei-cherez-lisovi-pozhezhi

У Туреччині евакуювали 3,5 тис. людей через лісові пожежі

 • 14295 переглядiв

Масштабні лісові пожежі в Туреччині призвели до евакуації понад 3,5 тис. осіб. До гасіння залучено 90 одиниць авіації та майже 5 тис. рятувальників, 69 осередків загоряння взято під контроль.

У Туреччині через масштабні лісові пожежі евакуювали понад 3,5 тисячі людей, а до гасіння вогню залучено 90 одиниць авіації та майже 5 тисяч рятувальників, передає УНН з посиланням на Анадолу.

У Туреччині через лісові пожежі евакуювали понад 3,5 тисячі людей. Як повідомили в Управлінні з боротьби зі стихійними лихами та надзвичайними ситуаціями Туреччини (AFAD), у п'яти провінціях країни — Ізмір, Айдин, Болу, Мугла і Маніса — було евакуйовано 3 583 людини як запобіжний захід.

Усі відповідні служби невпинно працюють над локалізацією осередків пожеж, використовуючи авіацію та наземні сили для гасіння загорянь у різних регіонах країни.

"В Ізмірі, Айдині, Болу, Муглі та Манісі до гасіння пожежі залучено 90 одиниць авіації, персонал чисельністю 4 717 осіб і 1218 одиниць наземної техніки. Як запобіжний захід у безпечні райони евакуйовано 3 тисячі 583 громадян", - йдеться у повідомленні.

Міністр сільського та лісового господарства Ібрагім Юмакли заявив, що під контроль взято 69 осередків загоряння, тоді як шість ще залишаються активними.

Нагадаємо

Університет у Великій Британії опублікував перше у своєму роді дослідження про викиди вуглецю внаслідок лісових пожеж, виявивши, що лісові пожежі минулого року спричинили 8,6 млрд тонн викидів CO2.

Популярні

Новини по темі

У Туреччині евакуювали 3,5 тис. людей через лісові пожежі

 • 14295 переглядiв

Ситуація на Сумщині: росіяни здійснили 18 обстрілів

 • 23218 переглядiв

Ворог обстріляв Херсонщину: серед постраждалих є дитина

 • 22025 переглядiв