ukenru
u-turechchini-nevidomi-zdiysnili-napad-na-posolstvo-ssha

У Туреччині невідомі здійснили напад на посольство США

 • 9332 переглядiв

КИЇВ. 20 серпня. УНН. У понеділок невідомі відкрили стрілянину з транспортного засобу в бік посольства США в турецькій столиці Анкарі, передає УНН з посиланням на Reuters.

Невідомі нападники випустили шість куль по воротах посольства з транспортного засобу білого кольору близько о 05:30 за місцевим часом. Три кулі потрапили в залізні двері та вікно, повідомив губернатор Анкари. Він сказав, що розслідування триває.

За інформацією видання, внаслідок нападу ніхто не постраждав.

"Ми можемо підтвердити, що інцидент відбувся в посольстві США рано вранці. У нас немає повідомлень про будь-які травми, і ми вивчаємо деталі. Ми дякуємо Турецькій національної поліції за швидку реакцію", - сказав представник посольства Девід Гейнер.

Нагадаємо, США на початку серпня ввели санкції проти двох турецьких міністрів через переслідування американського пастора Ендрю Брансона; незабаром Вашингтон також удвічі підвищив для Туреччини мита на сталь і алюміній до 50% і 20% відповідно.

На тлі погіршення відносин з США курс турецької ліри за кілька днів впав на чверть. Анкара звинуватила Вашингтон в розв’язанні економічної війни і підняла мита на деякі американські товари.

Українські Національні Новини

Новини Світу