u-tkg-znayshli-rozbizhnosti-u-zayavakh-pyeskova-i-zakharovoyi-y-poradili-yikh-pomiriti

У ТКГ знайшли розбіжності у заявах Пєскова і Захарової й порадили їх "помирити"

 • 8739 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Українська сторона у ТКГ виявила розбіжності між словами чиновників Російської Федерації щодо оцінки у Парижі та Берліні виконання рішень "нормандського формату". Так, у ТКГ радять примирити прессекретаря Володимира Путіна Дмитра Пєскова та речника МЗС РФ Марію Захарову через розбіжності у їхніх заявах. Про це повідомляє УНН із посиланням на сторінку у Facebook української делегації для участі у Тристоронній контактній групі.

"Здається, Президенту РФ настав час примирити свого прессекретаря Дмитра Пєскова та речника МЗС РФ Марію Захарову. Українська делегація і до цього помічала у російської сторони суттєві розбіжності між словами та справами, але останнім часом ситуація викликає ще більше занепокоєння, бо плутатися офіційні представники РФ почали вже навіть у заявах", - вказано у повідомленні.

Далі наводяться приклади заяв Захарової про те, що "висока оцінка Берліном і Парижем дій Києва по виконанню рішень саміту у "нормандському форматі" викликає подив". При цьому, у Кремлі заявили, що "І у Парижі, і у Берліні не приховують свого розчарування по багатьох аспектах цієї ситуації".

"До того ж, порівняння двох останніх заяв пресслужби Кремля викликає питання: як давно її службовці бачили свого керівника, а він - свого?", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 грудня 2020 року минув рік з тих пір, як у Парижі відбулась зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії у "нормандському форматі" — перша з 2016 року. За її підсумками, учасники перемовин досягли низки домовленостей, які мали сприяти розв’язанню збройного конфлікту на Донбасі.

Зазначимо, Україна у річницю "нормандського" саміту закликала РФ виконати усі досягнуті у Парижі рішення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Держбюджет за 11 місяців звели з дефіцитом у майже 120 млрд грн

     • 11968 переглядiв

    Кулеба назвав три умови, які допоможуть "стримати" Путіна

     • 13224 переглядiв

    МХП передав черкаським медикам м’ясні перекуси

     • 10872 переглядiв