ukenru
u-stolitsi-zatrimali-organizatora-kontrabandi-kokayinu-ta-geroyinu-z-yevropi

У столиці затримали організатора контрабанди кокаїну та героїну з Європи

 • 18043 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. У столиці блокували контрабанду важких наркотиків і психотропів з Європи та затримали організатора наркотрафіку. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає УНН.

"Налагодив наркобізнес раніше судимий за аналогічні злочини мешканець Макіївки, який зараз проживає у столиці. До протиправної діяльності він залучив кількох своїх знайомих із кримінальним минулим. Встановлено, що наркотичні засоби та психотропні речовини зловмисник отримував від іноземних постачальників із країн Бенілюксу. В Україну "товар" потрапляв у міжнародних поштових відправленнях під виглядом продуктів харчування. Збували наркотики на території області через мережу дилерів", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що організатора наркотрафіка затримали у середмісті столиці під час отримання чергової посилки. Експертиза показала, що в ній знаходилося понад 200 г героїну та кокаїну на майже мільйон гривень за тіньовими розцінками.

"Наразі тривають обшуки за місцями проживання учасників групи. Кримінальне провадження здійснюється за ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та притягнення до відповідальності його спільників", – повідомили в СБУ.

Як повідомляв УНН, у морському порту "Південний" вилучили партію кокаїну вартістю понад 200 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП