ukenru
u-ssha-zadovoleni-spivpratseyu-z-ukrayinskimi-viyskovimi-v-kosovo

У США задоволені співпрацею з українськими військовими в Косово

 • 12850 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон зазначила спільну роботу американських і українських військових під час тренування в Косово. Про це вона написала в Twitter, передає УНН.

"Приємно бачити тісну співпрацю США з нашими українськими партнерами під час недавнього тренування зі свободи маневру в Косово. Протягом навчань наші війська відточували навички і покращували взаємодію з українським загоном", - написала Хатчінсон.

Нагадаємо, в грудні з військового аеродрому аеропорту Бориспіль до міжнародного аеропорту Приштина вилетіла чергова ротація українських миротворців. Український контингент продовжить роботу своїх попередників.

Додамо, за даними постійного представника України при ООН, починаючи з липня 1992 року, Україна виступає активним контрибутором військового і поліцейського персоналу до операцій ООН з підтримання миру (ОПМ ООН).

Блакитні каски представляють Україну в 6-ти ОПМ ООН: Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго, Місії ООН в Південному Судані, Силах ООН з підтримання миру на Кіпрі, Місії ООН у справах тимчасової адміністрації в Косово, Тимчасових силах ООН із забезпечення безпеки в Аб'єй і багатопрофільної інтегрованої місії ООН по стабілізації в Малі. Український національний контингент у складі Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго є найбільшим за чисельністю і включає 18 окремий вертолітний загін ЗС України.

Українські Національні Новини

Політика