u-ssha-pidtrymuiut-vypusk-oblihatsii-svobody-dlia-ukrainy-koshtom-zamorozhenykh-aktyviv-rf-bloomberg

У США підтримують випуск "облігацій свободи" на 50 мільярдів доларів для України коштом заморожених активів рф - Bloomberg

 • 91692 переглядiв

Вашингтон підтримує ідею випуску облігацій для України на суму 50 мільярдів доларів шляхом заморожених російських активів для фінансування військових зусиль України.

У Вашингтоні підтримують ідею щодо випуску облігацій на 50 мільярдів доларів для України коштом заморожених російських активів. Про це з посиланням на власні джерела пише Bloomberg, передає УНН.  

Деталі 

Зазначається, що пропозиція передбачає об'єднання 280 мільярдів доларів активів російського центрального банку, які було іммобілізовано країнами G7 і Європейським союзом, у SPV, прибуток від якого піде на так звані "облігації свободи".

У виданні нагадали, що понад дві третини заморожених активів Росії заблоковані в ЄС, де вони приносять близько 3,6 млрд доларів чистого прибутку на рік.

Рішення щодо прибутків від активів рф для України на саміті ЄС не очікується, Угорщина проти пропозиції - DW21.03.24, 10:59

Надходження від передбачуваного розміщення облігацій майже дорівнюють 60 мільярдам доларів американської допомоги, яка все ще перебуває в Конгресі.

Журналісти відзначили, що західні країни щосили намагаються отримати фінансування для України в критичний момент війни, оскільки ЗСУ стикаються з нестачею артилерії, а росія домоглася певних успіхів на сході.

Доповнення

 У Bloomberg додають, що лідери ЄС на зустрічі в Брюсселі в четвер обговорять, як використовувати прибуток від заморожених російських активів, щоб допомогти Україні.

Наразі обговорення перебувають на ранній стадії. Зазначається, що деякі члени "Великої сімки", включно з Німеччиною і Францією, висловили обережність з приводу нової ідеї.

Водночас країни, ЄС зокрема Естонія, закликали союзників бути сміливішими і відразу конфіскувати активи

Нагадаємо

Канцлер Австрії Карл Нехаммер на тлі пропозиції Єврокомісії використати прибутки від заморожених російських активів для купівлі зброї для України заявив, що для його нейтральної країни важливо, щоб гроші не були витрачені на зброю та боєприпаси.

Популярні

Новини по темі