ukenru
u-ssha-otsinili-zdatnist-rf-vplinuti-na-vibori-v-ukrayini

У США оцінили здатність РФ вплинути на вибори в Україні

 • 10154 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Росія здатна зробити чимало, щоб вплинути на результат виборів в Україні: від підтримки різних партій до спроб створити хаос. Таку думку висловив старший аналітик з питань Євразії американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor Юджин Чаусовський в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає УНН.

"…через конфлікт на сході країни і, звичайно ж, через Крим вже не буде такого масштабного впливу на вибори, який дійсно був в минулому. Це тепер буде набагато складнішим завданням для Росії! Проте вона все ж здатна зробити чимало, щоб хоча б вплинути на результат. Від підтримки різних партій до спроб створити хаос, щоб дестабілізувати політичну ситуацію в широкому сенсі слова", - зазначив аналітик.

За його словами, Росія, втім, намагатиметься впливати на вибори, використовуючи різні тактики: пропаганду, підтримку проросійських діячів і партій.

Довідка УНН: Американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor відома своїми економічними і геополітичними прогнозами про події у світі, до яких дослухаються у високих кабінетах у США та в Європі.

Як повідомляв УНН, у Нацрозвідці США заявили, що РФ робить кроки для впливу на президентські та парламентські вибори, які відбудуться в Україні у 2019 році.

Раніше Україна і Facebook обговорили співпрацю з метою забезпечення захищеності від втручання у виборчі процеси в Україні.

Українські Національні Новини

Політика