u-spravi-pro-khabarnytstvo-eks-holovy-ternopilskoi-oblrady-zavershyly-rozsliduvannia

У справі про хабарництво екс-голови Тернопільської облради завершили розслідування

 • 24632 переглядiв

Завершено досудове розслідування у справі про хабарництво екс-голови Тернопільської міської ради Михайла Головка, якого звинувачують в отриманні хабара від підприємця-волонтера.

У справі щодо колишнього голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, який підозрюється в проханні надати та одержанні хабаря від бізнесмена-волонтера, завершено досудове розслідування. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

11 січня 2024 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього голови Тернопільської обласної ради, який підозрюється в проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера. 

 - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що на сьогодні детективами НАБУ за дорученням прокурора відкрито матеріали кримінального провадження стороні захисту для ознайомлення.

"Голову Тернопільської обласної ради у червні 2023 року було викрито "на гарячому" одразу після одержання ним понад 600 тис. грн. Ці кошти посадовець вимагав за узгодження та включення в перелік об’єктів, які потребують фінансування за бюджетні кошти, виконаних робіт з капітального ремонту дороги місцевого значення, а також подальше підписання актів виконаних робіт комунальним підприємством Тернопільської обласної ради", - зазначається в повідомленні.

Голові Тернопільської облради та двом заступникам повідомили про підозру26.06.23, 19:42 • [views_746265]

У той же день на вимаганні від цього ж підприємця майже 2 млн грн було викрито двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації.

В САП зазначили, що 10 січня 2024 року матеріали слідства стосовно ексголови Тернопільської облради виділили в окреме провадження. Також особі повідомили нову підозру. На сьогодні його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 та ч. 1 ст. 263 КК України.

Розслідування стосовно заступників голови Тернопільської ОВА наразі триває. 

- інформує САП.  

Нагадаємо

26 червня 2023 року Національне антикорупційне бюро України повідомило, що затримало голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на хабарі.  

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі