u-spravi-klimenka-derzhavi-povernuto-mayzhe-860-mln-grn-zbitkiv

У справі Клименка державі повернуто майже 860 млн грн. збитків

 • 8717 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. В рамках розслідування “Вертолітної справи”, тобто справи податкових майданчиків екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка, державі реально відшкодовано вже 856,5 млн грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на звіт Головної військової прокуратури України про підсумки п’ятирічної діяльності.

"В рамках цієї справи забезпечено арешт майна підозрюваних та пов’язаних з ними фізичних та юридичних осіб з метою відшкодування збитків державі – на суму понад 2 млрд грн. З них реально відшкодовано до бюджету вже 856,5 млн грн», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, злочинна організація, в керівництві якою підозрюють екс-міністра доходів і зборів України, нанесла державі збитків на суму понад 107 млрд грн. ІІ звинувачують у заволодівні коштами держави в розмірі 3,1 млрд грн, легалізації таких коштів, службовому підробленні та організації фіктивного підприємництва.

В рамках цієї справи у 2017 році здійснено наймасштабнішу в історії правоохоронних органів операцію по затримці підозрюваних і проведенню одночасних 450 обшуків майже в усіх регіонах країни. До кримінальної відповідальності притягнуто 58 податкових керівників, зокрема колишнього Голову ДПС та трьох його заступників, а також 15 фізичних осіб, пособників у вчиненні злочинів.

До суду спрямовано 6 обвинувальних актів з угодами про визнання винуватості та 4 обвинувальні акти стосовно 28 податківців і 1 фізичної особи, які розглядаються по суті у судах. Стосовно 33 підозрюваних матеріали виділені в окремі провадження через їх розшук. Стосовно ще 13 осіб завершено досудове розслідування, захисникам надано доступ до матеріалів для ознайомлення. Стосовно одніє особи провадження закрито у зв’язку зі смертю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судадміністрація шукає будинок культури для розгляду справи "податкових майданчиків"

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Закарпатті оголосили штормове попередження

     • 15197 переглядiв

    Епіфаній заявив, що нічого не обіцяв Філарету

     • 12876 переглядiв

    В Україні канабіс потрібний 2 мільйонам пацієнтів – Супрун

     • 27297 переглядiв

    У двох районах Закарпаття ще очікують підйом води

     • 16530 переглядiв

    Епіфаній: двовладдя у церкві немає

     • 9890 переглядiв