ukenru
u-slovyansku-proveli-eksgumatsiyu-14-lyudey-detali

У Слов’янську провели ексгумацію захоронення 14 людей: деталі

 • 19638 переглядiв

КИЇВ, 18 серпня. УНН. У рамках досудового розслідування щодо умисного вбивства проведено ексгумацію останків 14 людей, які були ймовірно вбиті бойовиками у Слов’янську у 2014 році. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Донецької області.

"Прокуратурою Донецької області не припиняється робота з розкриття злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту на Донбасі. Так, за процесуального керівництва Слов’янської місцевої прокуратури проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох або більше осіб) ККУ", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що 24 липня 2014 року на території діючої дитячої лікарні у місті Слов’янську виявлено місце поховання 14 людей, яких у подальшому перепоховано на території місцевого кладовища. Ними виявилися загиблі у 2014 році - у період тимчасової окупації міста представниками незаконних збройних формувань РФ.

"У рамках досудового розслідування, з метою ідентифікації невпізнаних тіл, за участю Національної поліції, групи транспортування та пошуку загиблих військовослужбовців "Евакуація-200" ЗСУ та незалежних експертів з судової медицини Міжнародного комітету Червоного Хреста, упродовж серпня-місяця проведено ексгумацію останків. У кримінальному провадженні призначено судову молекулярно-генетичну експертизу", - йдеться у повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, поліція встановила трьох бойовиків, які у 2014 році викрали, катували, а потім розстріляли чотирьох церковників у Слов’янську.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП