u-sbu-rozsliduvaiut-nezakonne-proslukhovuvannia-ta-videoziomky-komandy-bihusinfo

У СБУ розслідують незаконне прослуховування та відеозйомки команди "Bihus.Info"

 • 20706 переглядiв

У Службі безпеки України заявили, що розслідують обставини незаконного прослуховування та відеозйомки представників проєкту "Bihus.Info" - відкрито кримінальне провадження, передає УНН.

... відкрите кримінальне провадження згідно ст. 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації)

 - йдеться у повідомленні.

У СБУ запевняють, що "прозора і безперешкодна робота незалежних і фахових ЗМІ є важливою умовою розвитку України, як демократичної держави".

"Подібним фактам стеження слід дати правову оцінку, незалежно від того, були чи ні в матеріалах прихованої зйомки оприлюднені факти можливого порушення закону, які стосуються обігу наркотичних речовин. Оцінку цьому можуть дати виключно правоохоронні органи відовідно до своєї підслідності", - зазначено у повідомленні.

Контекст

 Youtube-канал "Народна правда" поширив відео, де журналісти Bihus.Info нібито вживають заборонені речовини. 

Засновник проєкту Денис Бігус відреагував на відео і запевнив, що наслідком таких дій будуть жорсткі кадрові зміни, а всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків.

Крім того він заявив, що за членами команди Bihus.Info стежили близько року: фрагменти прослуховування змонтовані з декількох епізодів, між якими минули місяці.

Антоніна Туманова

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Токмаку є прильоти - Федоров

     • 20441 переглядiв