ukenru
u-rosiyi-zayavili-scho-blizko-950-tis-zhiteliv-okkupovanogo-donbasu-podali-zayavi-na-gromadyanstvo-rf

У Росії заявили, що близько мільйона жителів оккупованого Донбасу подали заяви на громадянство РФ

 • 227261 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Близько 950 тис. жителів тимчасово окупованих територій на сході України нібито подали заяви на отримання громадянства РФ. Отримали громадянство понад 770 тис., повідомив у неділю депутат Держдуми від Ростовської області Віктор Водолацький, пише УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата

"Загальна кількість тих, хто написав заяву - близько 950 тис. осіб. Люди зараз продовжують йти в міграційні служби і пишуть заяви на отримання громадянства РФ", - сказав Водолацький.

Деталі

З його слів, станом на 15 лютого, кількість громадян Росії, які проживають на території "ДНР" і "ЛНР", нібито становить 775 тис. 620 осіб, а ще для 170 тис. осіб поки проходить процедура оформлення громадянства.

Додамо

18 лютого після масового артобстрілу бойовиками Донбасу, бойовики "ДНР" і "ЛНР" оголосили про початок "масової евакуації" населення в Росію.

За словами лідера бойовиків Пушиліна, президент України Володимир Зеленський нібито "найближчим часом накаже військовим перейти в наступ".
Через деякий час в окупованому Донецьку прозвучала сирена "цивільної оборони".

Проте, в Кремлі заявили, що нічого не чули про евакуацію населення, а місцеві жителі повідомили журналісту УНН, що паніка "фейкова", і ніхто не збирається залишати Донецьк.

Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що українські військові даватимуть відсіч провокаціям з боку ворога, але не планують наступ на окуповані території.

Пізніше в центрі Донецька прогримів вибух. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки вважає, що "вибух" в Донецьку - це свідома провокація бойовиків.

Як заявив головнокомандувач ООС Олександр Павлюк, бойовики на Донбасі здійснюють скупчення мирного населення під виглядом евакуації для проведення терористичних актів. Окупанти планують звинуватити українських військових у їх загибелі.

Українські Національні Новини

Суспільство