ukenru
u-rosiyi-povidomili-yak-formuvatimetsya-tsina-tranzitu-gazu-cherez-ukrayinu

У Росії повідомили, як формуватиметься ціна транзиту газу через Україну

 • 19001 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Ціна транзиту газу через територію України формуватиметься відповідно до законодавства Євросоюзу. Про це заявив глава Міненерго Росії Олександр Новак в інтерв'ю радіостанції Business FM, інформує УНН.

"Це буде ціна, пов'язана з входом в газотранспортну систему і виходом. І за це потрібно буде платити", - зазначив міністр.

Новак також повідомив, що в ході консультацій сторони не обговорювали ціну на транзит. На думку міністра, це питання буде вирішуватися пізніше і в рамках діючих в Європі тарифів.

Раніше "Нафтогаз України" розрахував ціну транзиту російського газу з прив'язкою до обсягу бронювання потужності на п'ять років вперед. За оцінкою компанії, на період з 2020 по 2024 роки при бронюванні 60 млрд куб. м потужностей газотранспортної системи України тариф складе 3,21 долара за 1 тис. куб. м на 100 км, при бронюванні 90 млрд куб. м - 2,56 долара.

Нагадаємо, Газпром вперше припустив можливість працювати за правилами ЄС, а Путін готовий на рік продовжити контракт з Україною на транзит газу.

Українські Національні Новини

Економіка