ukenru
u-rf-zayavili-scho-proveli-viprobuvannya-turbini-siemens-u-krimu

У РФ заявили, що провели випробування турбіни Siemens в Криму

 • 10370 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Міненергетики Російської Федерації заявило, що в анексованому Криму було проведено перше випробування турбіни компанії Siemens, яку вставили в порушення європейських санкцій. Про це з посиланням на Reuters повідомляє УНН.

Як повідомило видання, у заяві міністерства РФ зазначено, що турбіна успішно пройшла тест на одному із двох нових енергоблоків поблизу Сімферополя.

Видання нагадало, що раніше експерти заявляли - Росії буде складно активувати турбіни і програмне забезпечення без допомоги консультантів Siemens, однак РФ все більше наближається до можливості запуску турбін і початку їх використання для виготовлення електроенергії для анексованого Криму.

Нагадаємо, дев'ятий арбітражний апеляційний суд у РФ відхилив скаргу "Сіменс технології газових турбін" - спільного підприємства Siemens і "Силових машин" - на рішення Арбітражного суду Москви, який відмовив структурі Siemens у визнанні недійсними договорів з "Технопромекспортом", яке входить в структуру Ростеху, на поставку газових турбін в анексований Крим, а також поверненні цього обладнання.

Українські Національні Новини

Новини Світу