u-rf-pomer-holovnyi-konstruktor-raketnoho-kompleksu-iskander-m

У рф помер головний конструктор ракетного комплексу "Іскандер-М"

 • 18381 переглядiв

У росії на 91-му році життя помер Олег Мамалига, головний конструктор ракетного комплексу "Іскандер-М". Він брав участь у розробці багатьох видів озброєння, включаючи протитанкові та тактичні ракетні комплекси.

У рф у віці 91 року помер головний конструктор оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М" Олег Мамалига. Про це повідомив російський холдинг "Високоточні комплекси", передає УНН.

Деталі

Мамалига народився 4 квітня 1933 року, закінчив Ленінградський військово-механічний інститут. Працював у Спеціальному конструкторському бюро у Коломні, яке зараз входить до складу холдингу "Високоточні комплекси".

Мамалига брав участь у розробці озброєння та військової техніки, у тому числі перших радянських протитанкових ракетних комплексів ("Джміль" та "Малютка"), тактичних ("Точка") та оперативно-тактичних ракетних комплексів ("Ока", "Ока-У" та "Іскандер-М").

Додамо

Оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер-М" призначений для ураження цілей на відстані до 500 кілометрів. російська армія під час війни активно використовує ракетний комплекс Іскандер-М для ударів по регіонах України.

Антоніна Туманова

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Удар по Краматорську: кількість поранених зросла до 4

     • 31080 переглядiв

    В Індії є вплив на російську економіку - Зеленський

     • 58175 переглядiв