ukenru
u-rf-planuyut-zaboroniti-propagandu-kriminalu-v-sotsmerezhakh

У РФ планують заборонити пропаганду криміналу в соцмережах

 • 11659 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. До Держдуми РФ внесений законопроект, що забороняє пропаганду кримінальної субкультури в інтернеті і засобах масової інформації, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Як заявив автор законопроекту Антон Бєляков, в Росії активно функціонує неформальне молодіжне співтовариство, члени якого пропагують серед неповнолітніх злодійські і тюремні поняття, вимагають дотримання "злодійського кодексу", збирають гроші на так званий "общак" і встановлюють паралельну структуру влади за аналогією з дорослим злочинним світом.

"У Росії на законодавчому рівні не допускається пропаганда суїциду, наркотиків, екстремізму як негативних і суспільно небезпечних явищ. Разом з тим формально до теперішнього часу відсутня заборона на пропаганду кримінальної субкультури, хоча популяризація злочинного способу життя має аж ніяк не меншу ступінь суспільної небезпеки, а сама кримінальна субкультура безпосередньо пов'язана з екстремізмом, рекетом і іншими порушеннями законності і правопорядку", - зазначив він.

Як випливає із законопроекту, забороняється в ЗМІ, а також в інформаційно-телекомунікаційних мережах пропаганда кримінальної субкультури, яка виражається в поширенні інформації про соціокультурних цінностях злочинного світу, спрямованої на формування привабливості кримінального способу поведінки.

Як повідомляв УНН, Держдума РФ підтримала поправку про визнання іноагентамі зарубіжні ЗМІ.

Українські Національні Новини

Новини Світу