ukenru
u-radi-znayshli-pravovu-koliziyu-u-zakoni-pro-oligarkhiv-khochut-peregolosovuvati

У Раді знайшли правову колізію у законі про олігархів: хочуть переголосовувати

 • 25160 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Верховна Рада має переголосувати законопроект про олігархів № 5599, ухвалений народними депутатами напередодні. Відповідне звернення від оборонного комітету Ради оприлюднив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк вранці у п'ятницю, передає УНН.

Цитата:

"Закон про олігархів 5599 будуть переголосовувати. Тепер потрібно ще одне голосування в Раді (по ст. 131), щоб виправити юридичну колізію. Інакше не підпишуть", - прокоментував Железняк у Telegram-каналі.

Деталі

За його словами, проблема в тому, що врахували одночасно 3-и (396, 398, 406) правки, які суперечать одна одній.

"Відповідно тепер хочуть знову переголосувати статтю 5 закону. Стаття про те, як олігарх визнається олігархом", - зазначив він.

Додамо

Водночас одна зі спірних правок - авторства голови ВР Дмитра Разумкова. Він вже навіть подякував ВР і комітету за підтримку його правки за номером 398.

"Спасибі і комітету, і Верховній Раді України, яка підтримала мою з колегами правку за номером 398! Тепер НАЗК за зверненням спеціальної комісії буде вносити особу в реєстр олігархів!", - написав Разумков на своїй сторінці в Facebook.

Що було раніше

Верховна Рада схвалила законопроект про олігархів 23 вересня. Під крики "Геть диктатуру!" ВР відхилила більшість правок нардепів до законопроекту про олігархів.

Довідково

Стаття 131 Регламенту ВР передбачає, що у разі виявлення у поданому на підпис тексті закону редакційних неточностей або явних неузгодженостей між його положеннями голова Верховної Ради України може внести на розгляд Верховної Ради пропозиції щодо усунення таких неточностей чи неузгодженостей.

Українські Національні Новини

Політика