u-posyltsi-z-peru-ukraintsiu-khotily-pereslaty-pakety-z-aiavaskoiu

У посилці з Перу українцю хотіли переслати пакети з аяваскою

 • 13329 переглядiв

У посилці з Перу до України митники виявили 2 кг психотропних речовин, як встановлено, у пакетах був концентрат так званого напою шаманів, відомого як аяваска, повідомили у Київській митниці у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

"Під час митного контролю міжнародного поштового відправлення, яке прямувало з Перу до України, митники виявили дві упаковки з пастоподібною речовиною темно-коричневого кольору по 900 г кожна. Згідно з висновком експертів, надана на дослідження маса містить у своєму складі особливо небезпечні психотропні речовини, обіг яких в Україні заборонено", - вказали у митниці у Facebook.

"Встановлено, що маса в пакетах є концентратом так званого напою шаманів, відомого під назвою аяваска - напій, що виготовляється корінними мешканцями верхньої Амазонки та має психотропний ефект", - зазначили у митниці.

Як повідомляється, отримувачем поштового відправлення була фізична особа в Києві.

Відповідно до Всесвітньої поштової конвенції, пересилання наркотиків і психотропних речовин забороняється в усіх категоріях відправлень.

За виявленим фактом Київською митницею складено протокол про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України та спільно з СБУ проведено оперативні заходи.

Речовину вилучено.

"Наразі, за результатом спільних заходів, перекрито канал постачання психотропних речовин в Україну, СБУ вручили фігуранту справи підозру у вчиненні кримінального правопорушення", - ідеться у повідомленні.

Митники зупинили незаконну пересилку до США партії з 75 предметів антикваріату05.06.24, 13:05

Популярні

Новини по темі

Дрони стали одним із пріоритетів для війська – Сирський

 • 21542 переглядiв

Курс валют на 5 липня: гривня зміцнилась на 21 копійку

 • 17197 переглядiв

Черкащина: уночі знищено два ворожі "шахеди"

 • 21742 переглядiв